Toonaangevende groene hoogbouw

AfdrukkenE-mail

Gepubliceerd op zaterdag 01 januari 2011 00:00 Geschreven door Joomla! Hits: 5209

Categorie: Bachelor projecten

Wordt dit het nieuwe Scheveningen?

De vraag naar groen in een stad in combinatie met duurzaam wonen komt steeds meer naar voren. Uit onderzoek van Vereniging van Eigen Huis in 2009 is gebleken dat mensen graag buiten de stad wonen voor de rust en het groen. Toch besloot de overheid tegelijkertijd om 40 procent van de toekomstige nieuwbouw in bestaand stedelijk gebied te realiseren.

De ruimte buiten de stad is echter niet eindeloos, daarom zullen gebouwen meer en meer de lucht in moeten om zo meer ruimte te creëren. Hoe kan de stad aantrekkelijk worden gemaakt door middel van hoogbouw, en hoe wordt deze hoogbouw aantrekkelijk voor de mens? Hoe kan deze hoogbouw samengaan met groen en duurzaam? Is toonaangevende groene hoogbouw mogelijk voor Nederland, en waar zou dit kunnen?

 

Wereldwijd ontwikkelt groene hoogbouw zich in allerlei vormen. Seoul heeft het omvangrijke project ‘towers in the park’, Singapore komt met een project voor ecologisch ontwerp in de tropen. De architectuur staat niet stil. Het buitenland kent al veel toonaangevende groene ontwerpen. Hoe zal Nederland er in de toekomst uit gaan zien als toonaangevende groene hoogbouw tot de standaard hoort?

  • Toonaangevend groen hoogbouwontwerp in Singapore en Seoul
  • Toonaangevend groene hoogbouw ook in Nederland…?
  • Scriptie Toonaangevende Groene Hoogbouw

 

Alle content op deze site is eigendom van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Disclaimer

Copyright © 2023 Groene Toplocaties. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
.