Miljonairs, woonlocaties en natuur

AfdrukkenE-mail

Gepubliceerd op zaterdag 01 januari 2011 00:00 Geschreven door Joomla! Hits: 5301

Categorie: Bachelor projecten

Een verkenning van onze toekomstige groene woonwensen

Waar zou u willen wonen als geld geen rol speelt? Deze vraag zal waarschijnlijk uw fantasie prikkelen. Niet minder is dit ook een vraag die relevant is voor beleidsmakers. Onze samenleving wordt namelijk economisch steeds rijker - deze crisis gaat voorbij! - en daardoor veranderen ook de behoeften van mensen. Een raam naar de toekomstige woon- en natuurpreferenties van brede lagen van de Nederlandse bevolking zijn de huidige voorkeuren van miljonairs.

 

Zij hebben immers relatief ruime financiële mogelijkheden om in hun wensen te voorzien. Dit onderzoek laat zien dat een toenemende economische rijkdom een hogere behoefte aan natuur mogelijk maakt en activeert, en dat daar omvangrijke implicaties voor het natuur-ruimtelijk beleid voor de lange termijn uit volgen.

 

 

Data

In dit onderzoek zijn op verschillende ruimtelijke schaalniveaus de woon- en natuurvoorkeuren van miljonairs onderzocht, en vergeleken met de voorkeuren en omstandigheden van brede lagen van de Nederlandse bevolking.

 

De volgende gegevens zijn hiervan de basis:

  • De locaties en kenmerken van 609 woningen met een waarde van ten minste €2.000.000,-.
  • Het aantal miljonairs per gemeente op basis van de woonlocaties van de helft van de Nederlandse miljonairs.
  • Een interactieve enquête die ingevuld is door 70 miljonairs in de regio Bilthoven/Zeist waarin natuur- en recreatievoorkeuren zijn gemeten.

 

Alle content op deze site is eigendom van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Disclaimer

Copyright © 2023 Groene Toplocaties. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
.